Anasayfa

Kanada Turist Vizesi Başvurularında Bizimle Bir Adım Öndesiniz

Şehir yaşamının, doğal yaşamla buluştuğu Kanadayı, her yıl yüz binlerce turist ziyaret etmektedir.

Kanada turist vizesi süresi pasaportunuza paralel olarak verilmektedir. Yani : Pasaportunuzun 5 yıllık süresi kaldıysa alacağınız vize süresi 5 yıl olacaktır.

Kanada vizesi almanın yolları nelerdir ?

Sağlanılan en büyük avantaj uzun süreli vize verilmesidir. Genellikle çok girişli vermekte olup bürokratik işlemleri minumuma indirgemeyi amaçlamaktadır. . Vize değerlendirmeniz tamamen evraklarımıza göre şekillenecektir. Konsolosluk yüz yüze görüşme gerçekleştirememektedir.

Kanada’ya gitmeden önce uçak bileti ve otel rezarvasyonunu yapsanız dahi vizenin olumsuz sonuçlanırsa eğitim hayatınıza başlayamazsınız. Türkiye’nin Kanada’ya özgü ilk ve tek organizasyonu olan Kanada Kültür Merkezi ile Kanada Vizesi başvurunuzu güvenle yapıyoruz.

Merkezimiz , gerekli belgelerin çevirilerini gerçekleştirmektedir. Bu çevirinin en büyük nedeni : Vize başvurunuzun daha kaliteli olması , haliyle onay şansının artmasıdır. Gerek deneyimlerimiz, gerekse bildiklerimiz doğrultusunda şunu söyleyebiliriz: Özenli ve dikkatli yapılmış başvuru bir adım öndedir.

Kanada turist vizesi başvurularındaki bir diğer önemli faktör zamandır. Gerek sizin zamanınız , gerekse seyahat edeceğiniz tarih önem arz etmektedir. Vize başvurularınızı minimum bir ay öncesinden gerçekleştirmelisiniz. Her ne kadar diğer ülkelere oranla çok daha kısa sürede sonuçlansa bile, planlı hareket etmekte fayda var.

Dil Okullarına Giderken Kanada Turist Vizesiyle Gidilir Mi ?

Buradaki belirleyici faktör eğitim alacağınız süredir. Kanada konsolosluğu 6 aydan daha kısa süreli eğitim programlarımda Kanada turist vizesini vermektedir. 6 ay veya 6 aydan daha uzun süreli eğitimlerde Kanada öğrenci vizesini almaya hak kazanabilirsiniz.

Kanada turist vizesi reddindeki en önemli sebep eksik veya hatalı doldurulan başvuru formları ve vize sürecinin yanlış yönetilmesinden kaynaklanmaktadır. Kanada turist vizesi başvurunuzu Kanada Kültür Merkezi ile GÜVENLE YAPın!

Kanada Turist Vizesi Almak Zor Mu ?

Aslına bakarsanız Kanada turist vizesi almak anlatıldığı kadar zor değildir. Kişiler yaptıkları hatalar, eksiklerden dolayı red aldıklarında “Kanada turist vizesi almak zor!” tavrını takınırlar.

Ancak Kanada Kültür Merkezinin gerçekleştireceği hatasız ve eksiksiz başvurularla birlikte Kanada turist vizesi sahibi olmak hem kolay, hemde oldukça konforludur.

Çünkü Ankara veya İstanbul’da ki konsolosluk birimlerini gitmenize gerek kalmadan başvurularınızı adınıza gerçekleştirmektedirler.

Hızlı ve kolayca Kanada vizesi sahibi olmak için 0 (212) 252 90 35-36 numarası ile iletişime geçebilirsiniz.

Kanada Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar ?

Bu soruya kesin ve net bir yanıt vermek ne yazık ki mümkün değildir. Çünkü başvurulara gelen yanıtlar bir çok faktöre ve zamana göre değişiklik göstermektedir.

Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse; Yaz aylarında 1-3 hafta arasında sonuçlanan Kanada turist vizesi, kış ayların 1-2 hafta arasında sonuçlanmaktadır.

Ancak işi riske atmamak için başvurularınızı en az 1 ay öncesinden gerçekleştirmekte fayda var.

Kanada Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Kanada Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar
 HER BAŞVURU  SAHİBİNDEN İSTENEN STANDART EVRAKLAR ;
*En az 1 yıllık geçerli olan pasaportunuz.(  Eğer varsa eski pasaportlarınızın vize fotokopileri )
*Adet On Line ( 6 sayfalık ) ve 1 Adet aile bilgi formu ( 2 sayfalık )doldurulmuş  Kanada
Göçmen olmayan vize başvuru formu
*2 Adet yeni çekilmiş 45 mm X 35 mm ebatlarında arka fon beyaz orjinal resim olmalıdır.
( Resim Ölçüleri Pasaport ölçüsü olan 5*5 ölçülerinde kesinlikle olmamalıdır.)
*Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İngilizce olarak)
*Arşivli Sabıka Kayıdı  ( Adliyeden veya E-Devlet Şifresi kullanılarak temin edebilirsiniz ( İngilizce olarak)
 Edilebilmektedir 16 Yaşın Altındaki Çocuklar için gerekli değildir )
*Vukuatlı Aile Nüfus Kaydı : ( İlgili nüfus müdürlüklerinden veya E-Devlet Şifresi kullanılarak temin edebilirsiniz) (Anne,Baba, Çocuk ve Kardeşlere ait bilgilerin yer  aldığı nüfus bilgileri yer almaktadır )
TURİSTİK VE TİCARİ BAŞVURULAR İÇİN

İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
*Antetli kağıda yazılmış vize talep dilekçesi (orjinal ) kişinin firmadaki ,kurumdaki görevi ve
gidiş   amacı belirtilmelidir.
 

*İmza sirküleri

 

*Faaliyet Belgesi (son tarihli), Şirket Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi
*Banka Hesapları /kredi kart fotokopisi/tapu fotokopileri (diğer maddi durumu gönderen ek belgeler)
*İş (ticari) gezilerinde davet yazısı ek olarak eklenmesi gerekmektedir.
                                    Yolcu tanıdık yanına gidiyorsa (Kanada’da ki kişiyi tanıtıcı evraklar -bunlar davet yazısı, oradaki
  kişinin maddi durumu gösteren evrak, pasaport fotokopisi ve oturumu)
Davetiye Commisioner for oaths yada Noter Onaylı olmalıdır .
 

 Amerika vizesiyle, Kanada’ya giriş yapabilir miyim ?

ÇALIŞANLAR İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ

*Çalıştığı firma ya da kurumdan konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İngilizce )
*Son 3 ayın maaş bordrosu ve SSK onaylı işe giriş bildirgesi
*Son 3 ayın aylık sigorta bildirgesi
*Çalıştığı firmanın vergi levhası
*Faaliyet belgesi
*İmza sirküleri
*Ticaret sicil gazetesi
 

* Banka hesapları / kredi kartı fotokopisi/ tapu fotokopileri (diğer maddi durumu gösteren ek belgeler)

 

*İş (ticari) gezilerde davet yazısı ek olarak eklenmesi gerekmektedir.
EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
* Emeklilik cüzdanı ve son üç aylık maaş bordrosu
*Hesap cüzdanları, tapu fotokopileri, kredi kartı fotokopileri ve diğer maddi durumu gösteren belgeler

 

*Yolcu tanıdık yanını gidiyorsa (Kanada’daki kişiyi tanıtıcı evraklar -bunlar davet yazısı,
   oradaki kişinin maddi  durumu  gösteren evrak, pasaport fotokopisi, oturum vs.)
*Uçak rezervasyonu
 ÖĞRENCİLER İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
*Öğrenci belgesi – Transcript
*18 yaşından küçükler için anne ve babadan noter tasdikli muvafakat name
*Ailesi işveren, çalışan veya emekli ise yukarıda istenilen evrakların tamamı eklenecektir .
*Kanada’ya öğrenci olmak için gidiliyorsa, gideceği okuldan gelen davetiye
EV HANIMLARI İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
*Banka hesapları /tapu fotokopileri / kredi kartı fotokopileri ve diğer maddi durumu gösteren                                     belgeler.
*Eşi çalışıyor, işveren veya emekli ise yukarıda istenilen evrakların tamamı eklenecektir.

Kanada Turist Vizesi Ücreti Ne Kadar ?

Kanada turist vizesi başvuru formu ve evraklar hazırlanmış dahi olsalar Kanada vize ücreti ödenmeden başvurunun gerçekleştirilebilmesi olanaksızdır.

Kanada vize ücretleri başvuracağınız kategoriye göre değişiklik göstermektedir. 2017 yılından sonra Kanada konsolosluğu aldığı kararla birlikte vize ücretlerini dijital platformdan tahsil etmektedir.

Kanada Vizesi Red Sebepleri Nelerdir

 Sizin için hazırladığımız Kanada vizesi red sebeplerini anlatan videomuzu öğrenerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Purpose of Visit: En sık karşımıza çıkan Kanada vizesi red nedenleri arasında yer almaktadır. Özellikle acemi danışmanlar tarafından gerçekleştirilen başvurularda en sık alınan red nedenidir. Vize talebinizin sebebinin anlaşılamamasıdır.
Travel History: Daha önce yurt dışı deneyimi olmayan kişilerin karşısına en sık çıkan red nedenidir. Kişinin gidip, yasal olmayan yolla kalacağına inandığı için karşısına çıkmaktadır.
Financial Reasons: Seyahat amacınızı karşılayacak seviyede bakiyeye veya gelire sahip olmadığınız durumlarda karşımıza çıkabilecek Kanada vizesi red nedenleri arasında yer almaktadır.